Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Planificați o evadare în Caraibe în 2023? Iată de ce Republica Dominicană e una dintre cele mai bune opțiuni

Dacă vrei să treci o țară din Caraibe pe lista ta, există o mulțime de motive pentru care să alegi Republica Dominicană.

Împărțind insula Hispaniola cu Haiti, este cea mai diversă destinație din Caraibe, cu lanțuri muntoase, râuri și plaje tropicale.

Populația insulară se mândrește și cu o coastă impresionantă de 1.609 km și, potrivit Nature Conservancy, găzduiește 5.600 de specii de plante și 300 de tipuri de păsări. Pe lângă natura, Republica Dominicană are o moștenire gastronomică variată, bazându-se pe rădăcinile sale taino, africane și europene.

„Republica Dominicană este un paradis. Are plaje frumoase, bucătărie grozavă și, de asemenea, partea culturală. Dar cel mai important și cel mai bun lucru din țara noastră este oamenii noștri.”, spune ministrul Turismului, David Collado.

Toți acești factori au atras turiști aici în număr record, cu 8,5 milioane de vizitatori doar în 2022. De fapt, aceasta este o creștere cu 10% față de nivelurile din 2019 înainte de pandemie, marcând o redresare uluitoare pentru sectorul turistic al țării.

Deci, cum a obținut Republica Dominicană rezultate atât de mari? „În mijlocul pandemiei, am dezvoltat două strategii”, spune Collado.

„Unul a fost să ne recuperăm turismul și să ne concentrăm pe sosirea turiștilor. Și în timp ce lumea își reveni, am decis să ne consolidăm infrastructura, inclusiv toate plajele noastre.” Aceste noi dezvoltări au contribuit la consolidarea națiunii Caraibe ca o necesitate pentru iubitorii de soare, mare și relaxare.

Ar trebui să vizitez Santo Domingo?

Datorită istoriei sale coloniale - a devenit prima așezare europeană a Americilor când a fost colonizată de Cristofor Columb în 1492 - capitala țării este un amestec de arhitectură istorică și modernă, cu clădiri din secolul al XVI-lea frecându-se cu structuri din secolul XX.

Orașul colonial este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990 și găzduiește și Grădina Botanică Națională, cea mai mare de acest fel din Caraibe.

Deși aceasta este partea mai turistică a Santo Domingo, orașul găzduiește și o viață de noapte plină de viață, cu restaurante, baruri și cluburi adunate în buzunarele sale mai urbane. Și dacă nu ar fi de ajuns, capitala se află pe coasta de sud a insulei, cu plaje albe strălucitoare îndreptate spre Marea Caraibelor turcoaz.

Ieșiți de pe traseul turistic din Pedernales

Dacă doriți să scăpați de aglomerația din stațiunile populare de pe plajă, cum ar fi Punta Cana, atunci ar trebui să vă îndreptați spre Pedernales. Situat în extremul sud-vest al țării, aproape de granița cu Haiti, Pedernales este un refugiu pentru iubitorii de natură.

Cu cactuși uriași căptușind pe marginea drumurilor și iguane ascunse printre stânci, provincia se mândrește cu una dintre cele mai bune plaje din Republica Dominicană, Bahía de Las Águilas. Cu 8 km de nisip alb glorios, plaja face parte din Parcul Național Jaragua, o Rezervație a Biosferei UNESCO, care găzduiește unele dintre cele mai rare floră și faună din țară.

„Credem în diversitate în turismul nostru”, explică Collado, „De fapt, am lansat o campanie numită „Turism in Every Corner” și care este de a aduce turiști, dar și dominicani, în acele locuri care nu sunt cele tradiționale.”

Pedernales este un astfel de loc, dar depuneți efortul de a vizita și vă puteți aștepta să vedeți câteva obiective minunate. Acestea includ flamingo, broaște țestoase și chiar rechini la Laguna de Oviedo (un lac cu apă sărată), în timp ce la Lago Enriquillo - un lac hipersalin, care este cel mai mare din Caraibe - veți găsi crocodili americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE