Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 3.000 de morți și 10.000 de persoane dispărute în urma inundațiilor din Libia

Dezastru în Libia. Peste 3.000 de oameni au murit din cauza inundațiilor provocate de Furtuna Daniel. Bilanțul ar putea fi însă mult mai mare, în condițiile în care aproape 10.000 sunt dați dispăruți, potrivit Crucii Roșii. Autoritățile au declarat stare de urgență în estul țării. Școlile, instituțiile publice și cele private au fost închise.

Furtuna Daniel a provocat un dezastru în Libia. Bilanțul victimelor ar putea fi de ordinul miilor. Inundațiile au lovit cel mai tare zona de est a țării. Autoritățile din est au declarat stare de urgență, sute de case au fost distruse.

2.000 de morți într-un oraș

Ahmed al-Mosmari, purtător de cuvânt al armatei: "Numai în orașul Derna, există peste 2.000 de persoane decedate și ne rugăm pentru sufletele lor. În Derna există încă mii de persoane dispărute, între cinci și șase mii de dispăruți, iar acest număr poate crește foarte mult."

Printre morți se numără și militari care încercau să salveze sinistrații. În același timp, recoltele au fost compromise.

Ahmed al-Mosmari, purtător de cuvânt al armatei: "Barajele s-au prăbușit în sudul orașului Derna, primul și al doilea baraj de pe Wadi Derna și au făcut ca apa să curgă în Wadi Derna în interiorul orașului. Trei poduri s-au prăbușit complet, iar apa s-a răspândit în interiorul cartierelor și există cartiere întregi care s-au mutat în mare, inclusiv locuitorii lor."

Afectate sunt și orașele estice Benghazi și Al-Marj. După asasinarea lui Muammar Gaddafi, Libia este divizată între două administrații. Guvernele din ambele zone au decretat trei zile de doliu național.

Furtuna Daniel a lovit Libia, după ce, săptămâna trecută, a făcut ravagii în Grecia, Turcia și Bulgaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE