Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pescari salvați la limită din Golful Mexic. Ei au stat 24 de ore în apă, iar când au fost găsiți erau încolțiți de rechini

Operațiune de salvare în apele învolburate ale Golfului Mexic. Trei pescari au fost la un pas de a fi mâncați de rechini, după ce barca în care se aflau s-a scufundat. Unul dintre bărbați a înotat să caute ajutor. El a reușit să trimită la limită locația, folosindu-și telefonul mobil, cu puțin timp înainte de a-și pierde bateria.

Alerta a fost dată de soția unuia dintre pescari, iar Garda de Coastă a Statelor Unite a început imediat operațiunea de salvare cu bărci, avioane și un elicopter. Misiunea a fost una destul de dificilă. A durat mai bine de trei ore până ce salvatorii și-au dat seama, cu exactitate, care este zona în care se află navigatorii. 

Andrew Stone, marinar Paza de Coastă SUA: Erau prea obosiți ca să intre în panică. Au fost foarte recunoscători să urce la bordul navei, să iasă din apă, să scape de fauna sălbatică. Erau prea epuizați pentru a-și exprima panica. 

Richard Hoefle, subofițer al Gărzii de Coastă SUA: Odată ce primul tip a ieșit din apă, nu avea idee dacă ceilalți doi prieteni ai săi erau în viață sau morți. Așa că, atunci când ne-a văzut ridicând al doilea prieten, tot ce au făcut a fost să se îmbrățișeze. Erau extrem de fericiți că sunt împreună și apoi și-au văzut al treilea prieten venind. Au știut că toți trei vor supraviețui și asta a fost un lucru frumos de văzut.

Cu aproape 24 de ore înainte să fie salvați, pescarii au trecut prin clipe de groază. O noapte întreagă au stat în apa rece ca gheața, riscând în orice moment să intre în șoc hipotermic, iar a doua zi, dimineața, au apărut rechinii. Au fost nevoiți să lupte cu mâinile goale împotriva prădătorilor și numai o minune a făcut ca navigatorii să mai fie găsiți în viață. Salvatorii au spus că doi dintre bărbați aveau tăieturi adânci la mâini.

Lt. Katy Caraway, Paza de Coastă SUA: Totul a fost repetat și practicat înainte cu acest echipaj de ambarcațiune, exact în acea ambarcațiune, deci asta este ceea ce facem. Ne antrenăm de două ori pe săptămână, de obicei, cu echipajul de ambarcațiune și s-a dovedit a da roade.

Când au fost localizați, pescarii erau încolțiți de patru rechini cu vârf negru, mai spun autoritățile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE