Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Pericolele cresc în jurul centralelor nucleare ucrainene, avertizează directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Publicat de: Euronews

Pericolele cresc în jurul centralelor nucleare ucrainene din cauza apropierii luptelor şi a întreruperilor de curent, a avertizat miercuri directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, relatează AFP.

"Sunt numeroase pericole care se înmulţesc şi care sunt acolo până la sfârşitul conflictului", a declarat Grossi presei, în marja unei vizite la un loc prevăzut pentru depozitarea de deşeuri radioactive la Bure, în estul Franţei.

Centrala nucleară Zaporojie se află sub controlul ruşilor

Centrala nucleară Zaporojie, sudul Ucrainei, se află sub controlul ruşilor de la invazia ţării, la începutul anului 2022.

"Acţiunile militare au crescut, iar în misiunea noastră permanentă de experţi, pe care o avem în Zaporojie şi, de asemenea, în alte centrale ucrainene, se observă o creştere a atacurilor în jurul" centralelor, a remarcat Grossi. "Aceasta ne preocupă foarte mult", a subliniat el.

Directorul AIEA a menţionat şi întreruperile de curent "care prezintă un risc pentru funcţia de răcire" a reactoarelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE