Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Performanță românească la volei pe zăpadă. Echipa feminină a cucerit argintul la Campionatul European Universitar, în Italia

La final de 2023 a avut loc primul Campionat European Universitar din istorie la volei pe zăpadă. Iar echipa feminină a României a obținut medaliile de argint la competiția organizată în Munții Dolomiți din Italia. Din ce în ce mai popular, voleiul pe zăpadă ar putea deveni disciplină olimpică în următorii ani.

Organizată în mijlocul Munților Dolomiți din Italia, prima ediție a Campionatului Universitar de iarnă a adunat peste 200 de sportivi din 46 de universități europene. Aceștia au concurat la schi, snowboard și volei pe zăpadă, disciplină la care România a fost reprezentantă de echipele Academiei de Studii Economice București, conduse de antrenorul Răzvan Ifrim.

După trei zile de competiție, echipa feminină a obținut medaliile de argint, după o finală disputată în compania echipei Universității din Viena.

Din ce în ce mai popular la nivel mondial, voleiul pe zăpadă este un sport de iarnă jucat de două echipe a câte trei jucători. A apărut în Austria, în 2007, iar în 2015 a fost recunoscut de Confederația Europeană de Volei. Prima participare românească la un turneu de volei pe zăpadă a fost în 2016, iar doi ani mai târziu a fost prezentat drept sport demonstrativ la Jocurile Olimpice de iarnă.

Până acum, Romania a câștigat două medalii de aur și una de argint în circuitul european, iar de trei ani este organizat și un Campionat Național.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE