Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții la Spitalul Județean Botoșani, într-un dosar privind mita dată la angajare. Arest la domiciliu pentru manager

Spitalul Județean Botoșani este din nou în vizorul procurorilor anticorupție. Angajații Direcției Generale Anticorupție (DGA) au sigilat biroul managerului unității medicale și au descins în locuința sa.

Percheziții la spitalul județean Botoșani

UPDATE: Managerul spitalului Județean, Monica Adăscăliței, a primit măsura de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

UPDATE: Managerul Spitalului Județean a fost reținut marți deară pentru 24 de ore. Ea va fi dusă ciu mandat pentru arestare preventivă.


Știrea inițială:

Este vorba de continuarea unei anchete care, în primă instanță, nu o viza pe Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului. Ancheta a fost începută în decembrie anul trecut, atunci când procrorii au făcut 100 de percheziții în Botoșani, inclusiv la Spitalul Mavromati, într-un dosar de mită la angajare.

Dosarul investighează mite cuprinse între 2.000 de euro și 15.000 de euro, date pentru angajarea în unitatea medicală respectivă. În anchetă sunt cercetați și alți angajați din conducerea spitalului. Actualul manager, Monica Adăscăliţei, a fost vicepreședinte al PNL Botoșani până la finalul lunii octombrie 2023, când și-a dat demisia.

Perchezițiile au început la ora 6 dimineața.

Reamintim că, pe 20 decembrie 2023, Curtea de Apel Suceava a hotărât ca fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, Doina Caba, dar şi directorul de îngrijiri al aceluiaşi spital, Coca Stela Crîşmaru, să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce fuseseră reținuți pe 14 decembrie, în dosarul de corupţie instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În plus, un caz care a avut în centru tot Spitalul Județean din Botoșani a avut loc în august 2023, când o femeie însărcinată, Alexandra Ivanov (26 de ani), mamă a trei copii, a murit la maternitatea Spitalului Județean Botoșani. Medicii nu au intervenit pe timpul nopții, chiar dacă femeia a anunțat o stare generală proastă și sângerări. Iar dimineață a fost prea târziu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE