Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul manager și alți 10 angajați de la Spitalul de Urgență din Botoșani au fost reținuți

11 persoane au fost reținute după cele 90 de percheziții domiciliare făcute de procurorii anticorupție în județele Botoșani și Iași. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" se află printre cei reținuți.

În același caz de corupție, alte patru persoane au fost puse sub control judiciar, potrivit Agerpres.

Dosarul instrumentat de DNA vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018 - 2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Percheziții în Botoșani și Iași

În cursul zilei de 13 decembrie, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii situate pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi. Au fost percheziţii la CJ Botoşani şi la spitalul din subordine - Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, au fost vizate de procurori sediul PSD Botoşani şi Primăria Săveni.

Șpaga pentru un post: între 2000-15.000 de euro

Potrivit unor surse judiciare, pentru un post la respectiva unitate medicală, șpaga ar fi fost între 2.000 și 15.000 de euro. Vă reamintim faptul că, spitalul vizat în acest caz de corupție este același în care a murit și Alexandra Ivanov, mama de 25 de ani a trei copii

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE