Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, plasat sub control judiciar

UPDATE: Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost plasat sub control judiciar, în baza unei ordonanţe emise, vineri, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 2 februarie 2024, a lui Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Știrea inițială

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Suceava efectuează, vineri, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în cursul anului 2021.

Este vorba de funcţionari publici implicaţi în fraudarea unor concursuri de angajare.

Primarul Cosmin Andrei, la sediul DNA Suceava

DNA: În cursul zilei de 2 februarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în două locaţii situate pe raza municipiului Botoşani, din care una este sediul unei instituţii publice.

Percheziţiile au avut loc la sediul Primăriei Botoşani, iar la final primarul Cosmin Andrei a fost ridicat şi dus la audieri la sediul DNA Suceava.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE