Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții DNA la cinci puncte de trecere a frontierei, într-un dosar de corupție

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, efectuează peste 30 de percheziţii, dintre care cinci puncte de trecere a frontierei, într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 31 de locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Suspectați de luare de mită

Surse judiciare au precizat că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită, potrivit Agerpres.

Aceștia primeau bani, între 30 și 250 de euro, pentru a facilita tranzitarea pentru cetățenii din Republica Moldova, care aveau ca destinație țări din Europa Occidentală.

Unii dintre cei care dădeau mită aveau actele în regulă, însă voiau să scape de statul la coadă. Alții plăteau pentru că nu îndeplineau condițiile sau erau pasibili de a nu îndeplini dispoziții din ordonanța de urgentă privind regimul frontierei.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 - septembrie 2022”, se arată în comunicat.

Agenții de poliție de frontiera și vameșii vizați vor fi duși la sediul DNA din Iași pentru audieri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE