Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensii mai mari, de anul viitor. Boloș: Banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinşi în bugetul pentru 2024

Marcel Boloş a anunțat că a pus banii pentru mărirea pensiilor în bugetul de anul viitor. Ministrul Finanţelor promite, la fel ca Marcel Ciolacu, că nu vor exista majorări de taxe și impozite. Românii, însă, nu îi cred pe politicieni.

Potrivit raportului ”Monitorul global al inflației” realizat de Ipsos, peste 70% dintre români cred că taxele și impozitele vor crește, iar 28% dintre ei consideră că inflația nu se va domoli anul viitor.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș: Banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinși în proiectul de buget pentru anul 2024. În ceea ce privește sursele de finanțare, intră în vigoare legea 296, cu măsurile fiscal-bugetare care au fost aprobate prin asumarea răspunderii guvernamentale la sfârșitul lunii septembrie.

Anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe. Deci, va fi un an în care vom beneficia de predictibilitate pentru ceea ce înseamnă bugetul şi execuţia bugetară şi mediul de afaceri va putea să îşi ia în calcul un plan de afaceri cu elemente de predictibilitate şi stabilitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE