Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Mii de credincioși, la slujba de Rusaliile catolice

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Sute de mii de oameni din țară și de peste hotare s-au adunat la Șumuleu Ciuc, după ce au parcurs tradiționalul pelerinaj cu ocazia Rusaliilor Catolice. La procesiune vin catolici din întreaga lume, în majoritate de limbă maghiară, iar organizatorii au anunţat prezenţa a 300.000 de persoane, inclusiv din Australia sau SUA, dar şi din întreaga Europă.

Grupurile de pelerini au început să se îndrepte încă de la primele ore ale dimineții spre locul procesiunii, un altar amenajat în aer liber. Tradiția le cere credincioșilor să nu folosească ruta obișnuită pentru a ajunge la altarul în aer liber, ci să urce spre locul slujbei pe un deal abrupt, denumit şi „Drumul Crucii".

La slujba de la Șumuleu Ciuc, a luat parte și preşedinta Ungariei, Novak Katalin, care a fost întâmpinată cu aplauze de pelerini. Și fostul șef de stat al Ungariei, Ader Janos, a fost prezent, alături de soția sa.

La procesiunea religioasă au participat și mai mulți politicieni din România, printre care vicepremierul Kelemen Hunor și miniştrii Tanczos Barna şi Eduard Novak. Ministrul Sportului a ajuns la Șumuleu Ciuc, după ce a parcurs cei 270 de kilometri pe bicicletă.

”București - pelerinajul de la Șumuleu Ciuc pe bicicletă. Am reușit, am ajuns la Șumuleu Ciuc!Am pedalat 9 ore și 37 de minute, am parcurs 265,5 de km pentru viitorul sportului și pentru sportivii paralimpici. Acest obiectiv m-a motivat și a meritat tot efortul”, a scris Eduard Novak, pe Facebook.

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc are o tradiție de peste 450 de ani. Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc a fost vizitat, pe 1 iunie 2019, de Papa Francisc, în timpul vizitei sale în România.

Distribuie

Taguri