Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru sabotori ucraineni, uciși de serviciul secret al Rusiei după ce au trecut granița

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a ucis patru ucraineni care au trecut granița în regiunea Briansk. Cele patru persoane, care au fost numite sabotori, au apucat să pătrundă mai bine de un kilometru în teritoriul Rusiei, conform surselor locale. Aceștia au fost depistați și percheziționați de poliția de frontieră.

FSB susține că acești ucraineni plănuiau acte de sabotaj și că aveau cu ei arme, explozibili, aparatură de comunicație și de navigare, dar și drone.

Patru sabotori ucraineni, uciși de Serviciul de Securitate din Rusia

Totul s-a întâmplat marți, 15 august, în jurul prânzului, conform publicației Telegraph. Presa de stat din Rusia relatează despre "câțiva" soldați ucraineni, care au fost, de asemenea, depistați și au fost răniți în confruntarea armată. Însă nu se precizează dacă ei au fost capturați.

"FSB, din cadrul Federației Ruse, alături de forțele din Ministerul Apărării de la frontiera districtului Starodubsky, în regiunea Briansk, a prevenit o tentativă de infiltrare pe teritoriul Federației Ruse", se arată în comunicatul FSB.

Informația a venit la scurt timp după ce a apărut știrea conform căreia rușii ar fi doborât trei drone deasupra regiunii Kaluga, din sud-vestul Moscovei, în această dimineață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE