Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O navă de containere a plecat din portul ucrainean Odesa blocat de Rusia: Se afla acolo încă din februarie 2022

O navă de containere a părăsit miercuri dimineață portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, a anunțat guvernul, folosind ceea ce a descris ca fiind un nou coridor temporar pentru navele comerciale către și dinspre porturile sale, care sunt blocate de Rusia, potrivit Reuters.

Ucraina a anunțat săptămâna trecută un "coridor umanitar" în Marea Neagră pentru a elibera navele de marfă care au fost blocate în porturile sale de când Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei la 24 februarie 2022.

Moscova nu a indicat dacă va respecta coridorul de transport maritim, iar surse din domeniul transportului maritim și al asigurărilor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranță.

"O primă navă a folosit coridorul temporar pentru navele comerciale spre/dinspre porturile din Odesa Mare", a declarat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe Facebook.

El a identificat nava de containere ca fiind nava JOSEPH SCHULTE, sub pavilion Hong-Kong, și a spus că aceasta se afla în port din 23 februarie 2022, cu o zi înainte de invazie.

El a precizat că nava transporta peste 30.000 de tone de marfă în 2.114 containere.

"Coridorul va fi utilizat în principal pentru a evacua navele care se aflau în porturile ucrainene (Chornomorsk, Odesa și Pivdennyi) în momentul invaziei la scară largă a Federației Ruse", a declarat vicepremierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE