Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru membri de rang înalt ai Hamas, arestați în Europa. Aceștia ar fi pregătit un atac

Patru bărbați despre care autoritățile germane spun că sunt membri de rang înalt ai Hamas au fost arestați joi, acuzați fiind că pregăteau atacuri împotriva unor instituții evreiești din Europa, au declarat oficiali germani.

Trei dintre bărbați au fost reținuți la Berlin, iar un altul a fost arestat de poliția olandeză în orașul portuar Rotterdam, a declarat Marco Buschmann, ministrul german al Justiției.

Biroul procurorului federal german a declarat că cei patru bărbați erau membri ai Hamas, având legături cu aripa sa militară, Brigăzile al-Qassam, și că au fost activi în "operațiunile externe" ale grupului.

Procurorii au dat puține detalii despre presupusul complot. Aceștia au declarat că bărbații au primit ordin de la liderii Hamas din Liban să aducă arme în capitala germană, unde ar putea fi folosite pentru a ataca comunitatea evreiască din Europa. Nu era clar dacă bărbații au introdus sau nu arme în Berlin.

Printre cei trei bărbați arestați la Berlin se numără un cetățean egiptean, identificat de autorități doar ca Mohamed B., și doi bărbați născuți în Liban, identificați ca Abdelhamid Al A. și Ibrahim El R., au precizat procurorii. Bărbatul arestat în Olanda este un cetățean olandez, al cărui nume a fost dat doar ca Nazih R., potrivit The New York Times.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE