Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patronul Fox News a recunoscut că jurnaliștii săi erau conștienți că Donald Trump mințea în afirmațiile sale electorale

Proprietarul Fox News a recunoscut că jurnaliștii care lucrează la postul lui de televiziune au susținut intenționat minciuni spuse de fostul președinte american, Donald Trump. 

S-a întâmplat în 2020, când avocații lui Trump declarau că alegerile prezidențiale au fost fraudate. Președintele trustului a declarat în instanță că realizatorii emisiunii de la Fox News discutau în privat despre faptul că avocații lui Trump spun minciuni, dar când intrau în emisie, nu puneau la îndoială acuzațiile făcute de Donald Trump.

Documentele recent desigilate includ fragmente dintr-o declarație în care Murdoch a fost întrebat dacă știa că unii dintre comentatorii rețelei – Lou Dobbs, Maria Bartiromo, Jeanine Pirro și Sean Hannity – au susținut uneori afirmațiile electorale false. Murdoch a răspuns: „Da. Au susținut”, transmite AP.

Compania Dominion Voting Systems Corporation, care a fost folosită la numărarea voturilor de la alegerile din 2020 din Statele Unite ale Americii, a acuzat Fox News-ul de defăimare și cere despăgubiri în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE