Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Sondaj: Donald Trump conduce în preferinţele republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din 2024

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Fostul preşedinte american Donald Trump conduce în intenţiile de vot în tabăra republicană, unde se aşteaptă ca un grup potenţial numeros de candidaţi să încerce să obţină nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale din 2024, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Trump și DeSantis, printre favoriți

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, Trump a primit sprijinul a 43% dintre republicanii înregistraţi, în timp ce 31% l-au susţinut pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi doar 4% au preferat-o pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud şi ex-ambasador la ONU, care a anunţat marţi că va candida pentru Casa Albă.

Haley a fost ambasadorul SUA la ONU în administraţia Trump.nDeSantis este dat aproape cert candidat, însă până acum nu şi-a anunţat intenţia. Fostul vicepreşedinte al lui Trump, Mike Pence, care ia şi el în calcul o candidatură, a primit un sprijin de 7% în sondaj.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat în perioada 6-13 februarie, pe un număr de 1.465 de alegători republicani înregistraţi, parte a unui eşantion naţional de peste 4.000 de persoane de vârstă adultă, şi are o marjă de eroare de circa 3%.

Distribuie

Taguri