Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Pasarela către nicăieri de pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Unul dintre piloni a fost construit pe prima bandă

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Pe Șoseaua de Centură a Capitalei a fost construită o pasarelă pentru pietoni care deocamdată nu duce nicăieri. Și asta pentru că doar unul dintre constructori și-a respectat angajamentul. Mai mult, unul dintre pilonii pasarelei îngustează prima bandă a drumului. Șoferii se uită mirați, dar autoritățile susțin că marcajul a fost trasat greșit.

De la depărtare, pasarela pare funcțională. Dar, la o privire mai atentă aceasta se dovedește imposibil de utilizat. Lipsesc treptele, iar un pilon de susținere îngustează o bandă de circulație.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Problema a pornit din partea firmei a treia, care a realizat marcajele. Practic nu au împărțit drumul pe jumate, ca să spunem clar. Nu a împărțit drumul pe jumate, iar apoi fiecare jumate în câte două benzi de 3,5 metri. Și de aici s-a ajuns la această configurație înșelătoare.”

Tronsonul Șoselei de Centură ar fi trebuit lărgit de firma Delta ACM, însă lucrările au rămas neterminate. Contractul a fost reziliat după ce firma a intrat în insolvență și a abandonat șantierul. Ulterior, tribunalul a repus firma în proiect, dar aceasta nu mai poate finaliza lucrarea.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Evident că vom ajunge din nou la reziliere. Până când vom avea un constructor care să poată derula proiectul, va părea că aceasta pasarelă nu deservește pe nimeni. Ea deservește o viitoare stație de autobuz și tot acolo se va amenaja o haltă de cale ferată.”

Oficialii CNAIR au declarat pentru Euronews că până la finalul anului ar putea fi desemnat un nou constructor pentru acest tronson, iar apoi se vor relua lucrările. Până atunci, pasarela cu pricina nu va duce nicăieri.

Distribuie

Taguri