Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasarela bacului Galați-Tulcea, inundată. Ca să ajungă pe feribot, oamenii fac echilibristică pe o punte improvizată

Dunărea a inundat pasarela bacului care face legătura între Galați și Tulcea. Pentru a ajunge pe feribot, oamenii fac echilibristică pe o punte improvizată, iar mașinile trec prin apă.

Debitul Dunării la intrarea în țară este aproape dublu față de normalul perioadei

Ca să urci sau să cobori de pe feribot, trebuie să treci prin... Dunăre. O punte alunecoasă a fost improvizată pentru pasageri.

Cristian Popa, jurnalist Euronews: „Îi vedeți cum coboară, merg pe această bucată din scândură improvizată în așa fel încât să reușească să treacă peste porțiunea din Dunăre, Dunăre care a ajuns până aproape de mal. Urmează mașinile. Și aici sunt emoții pentru că șoferii se tem ca nu cumva apa să le ajungă în zona motorului”.

Șofer: „Nu știu dacă am curaj să trec. Încercăm. Ce-o fi, o fi!”

Șoferii trec direct prin apă.

Șofer: „Din '63 trec Dunărea asta. A fost și mai rău, a trecut prin sate”.

Șofer: „A crescut nivelul și cred că oamenii se ocupă aici de siguranța mașinilor și a pasagerilor.”

Nivelul Dunării a crescut, iar specialiștii spun că debitul înregistrat la intrarea în țară este de aproape 9 mii de litri pe secundă, aproape dublu față de media normală a lunii. Angajații societății care administrează sistemul de traversare a fluviului spun că singura soluție este să fie mutat pontonul.

„Se așteaptă macaraua. Macaraua este momentan indisponibilă. Dacă am fi putut noi să mutăm pontonul, nu era problemă”.

Cosmin Chelbașu, șef serviciu comercial Navrom: „Precipitațiile au fost mai abundente în Europa de Vest și apa a crescut puțin. Acum, cotele sunt în scădere, în cazul în care se ridică nivelul vom lua măsuri să mutăm pasarelele de pe poziția apei mici, cum sunt acum, pe poziția ape mari, mai sus”.

Autoritățile spun că traficul pe Dunăre nu este afectat din cauza debitului ridicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE