Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul de la Pallady, de la intrarea pe Autostrada Soarelui, a fost deschis. Cum îi va ajuta noua construcție pe șoferi

Pasajul de la Pallady pe care l-a construit Primăria Sectorului 3 la intrarea pe Autostrada Soarelui a fost inaugurat vineri dimineață.

La ceremonie au participat premierul Marcel Ciolacu, alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță și Daniel Băluță, edilul Sectorul 4.

Podul cu o lungime de 344 de metri a costat 36 de milioane lei, jumătate din cât se estima inițial.

Podul este menit să fluidizează circulaţia la intersecţia finală înainte de intrarea pe Autostrada Soarelui iar împreună cu cele două pasaje paralele inaugurate în urmă cu o lună tot pe bulevardul Pallady – zona comercială, blocajele care se formau, mai ales vara, vor fi eliminate.

”Construcția are ca scop fluidizarea traficului în zona de intrare/ieșire din Sectorul 3 către Autostrada Soarelui (A2). De asemenea, degrevarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Sectorului 3 (mai ales pe timpul verii din cauza traficului spre și dinspre litoral) va conduce la un consum redus de combustibil și va diminua poluarea cauzată de mașini în zona menționată.

Împreună cu pasajul deja deschis circulației în luna aprilie, situat pe bulevardul Th. Pallady, bucureștenii vor avea o cale nouă de acces către Marea Neagră prin care vor economisi timp și combustibil. Pasajul are o lungime de 344,5 metri și o lățime a carosabilului de 13 metri și a fost realizat de o societate a Primăriei Sectorului 3 (Algorithm Residential S3 SRL).”, se arată într-un comunicat Primăria Sectorului 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE