Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Basarab, circulat intens de 11 ani, nu are recepția făcută

Nu doar podul de la Luțca, care s-a prăbușit joi, a fost pus în folosință fără să aibă recepția făcută. Pasajul Basarab, cel mai lat pod hobanat urban din Europa, nu are recepția efectuată.

Este una dintre cele mai circulate artere și este intens folosit de 11 ani. Însă, Primăria Capitalei încă nu a făcut recepția finală pentru acest pod.

Nu au fost făcute toate lucrările

Deși a costat peste 250 de milioane de euro, primăria spune că antreprenorul nu a executat toate lucrările. Este vorba de trotuarul rulant care trebuia să ducă la Gara de Nord și nu funcționează, despre parcarea de sub pod și despre lifturi. 

Primăria Municipiului București a precizat că va încheia un nou contract pentru expertizarea tehnică a Pasajului Basarab, având în vedere că expertiza veche a expirat. Asadar, după finalizarea acesteia și executarea remedierilor necesare, care țin mai degrabă de aspectul podului, se va demara procedura de recepție.

Podul nu prezintă defecțiuni majore, care pot pune în pericol siguranța circulației.

Pasajul Basarab este vital pentru decongestionarea circulației în capitală. El unește Sectorul 1 de Sectorul 6, între Șoseaua Nicolae Titulescu și Șoseaua Grozăvești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE