Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasager mort pe un vas de croazieră, după ce un val uriaș a spart geamul cabinei, în Antarctica

O persoană a murit și alte patru au fost rănite după ce un val uriaș a lovit o navă de croazieră, într-o expediție în Antarctica.

Nava Viking Polaris naviga la sud de Capul Horn în condiții de furtună. Compania norvegiană de croazieră Viking a spus că nava a fost lovită de un „val uriaș” care a spart mai multe panouri de sticlă din cabine.

„Ne-am întrebat dacă am lovit un aisberg. Și nu există aisberguri aici, dar așa s-a simțit”, a declarat un pasager pentru site-ul de știri WRAL din Carolina de Nord. Incidentul a avut loc marți la ora locală 22.40, relatează AFP.

Ce a spus compania de croazieră Viking despre incident?

„Cu mare tristețe confirmăm că un pasager a murit în urma incidentului. Am anunțat familia oaspetelui și am transmis cele mai profunde condoleanțe.”, a declarat compania de croazieră într-un comunicat.

Compania nu a confirmat încă sexul sau naționalitatea victimei. Alți patru pasageri de pe navă au suferit răni despre care se crede că nu pot pune viața în pericol. Au fost tratați de echipa medicală de la bord.

Viking spune că nava a suferit avarii minore în timpul incidentului. Compania spune că „investighează faptele din jurul acestui incident”.

Cât de frecvente sunt decesele cauzate de aceste tipuri de valuri?

Nu este prima dată când un val „ciudat” provoacă decese sau răniți pe navele de croazieră.

În 2010, doi turiști au fost uciși când un val s-a izbit de o navă de croazieră în largul coastei de nord-est a Spaniei.

Zidul de apă a spart geamurile de sticlă ale vasului Louis Majesty, deținut de ciprioți.

Doi pasageri au suferit răni mortale din cauza cioburilor de sticlă, în timp ce alți 14 au fost transportați la spital.

Cu toate acestea, astfel de valuri sunt rare și navele de croazieră moderne sunt construite pentru a rezista oricăror daune majore cauzate de un astfel de fenomen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE