Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Partidul lui Rishi Sunak va defini sexul și genul pe baza criteriului biologic, "pentru a nu mai fi confuzie", în legea privind egalitatea

La câteva zile după ce a anunțat convocarea alegerilor generale pentru data de 4 iulie, partidul conservator al lui Rushi Sunak a anunțat că se va axa pe mai multe chestiuni sensibile care îi preocupă pe britanici.

Printre acestea, se numără și "definițiile de sex și gen", din legea privind egalitatea, elaborată în 2010. Reprezentanții partidului lui Rishi Sunak spun că "există confuzie" în această lege și promit că se vor axa pe eliminarea acestor probleme.

Conservatorii britanici spun că vor defini sexul și genul pe baza criteriului biologic

"Siguranța femeilor și a fetelor este prea importantă pentru a permite ca actuala confuzie în jurul definițiilor de sex și gen să persiste. Conservatorii cred că modificarea acestei schimbări în lege va mări protecția în așa fel încât să respecte intimitatea și demnitatea tuturor celor din societate", a postat partidul conservatorilor, conform BBC.

Partidul lui Rishi Sunak susține că modificarea legii nu va elimina măsurile de protecție care există deja în ceea ce privește discriminarea pe baza schimbării de sex.

Exemplul dat de conservatori a făcut referire la faptul că această confuzie i-a lăsat pe furnizorii de servicii pentru persoanele transexuale vulnerabili la contestații și acțiuni în justiție.

Intențiile conservatorilor intră în contradicție cu Partidul Laburist, aflat în opoziție. Șeful laburist al politicii din domeniul apărării, John Healey, a precizat că legea nu trebuie modificată și că este necesară o îndrumare mai clară pentru furnizorii de servicii.

În legea privind egalitate, este permis ca furnizorii de servicii să lucreze și pentru persoanele transsexuale, și pentru cele care se declară de sex feminim sau masculin. Aici este vorba de toalete, vestiare, adăposturi în cazul abuzurilor domestice, în cazul în care au un motiv întemeiat pentru a face acest lucru și dacă acest lucru este proporțional și justificabil.

În astfel de cazuri, furnizorii pot chiar să excludă persoanele transsexuale care dețin Certificate de Recunoaștere a Sexului (GRC). Este vorba de certificatul care atestă sexul unei persoane transsexuale în scopuri legale.

În sondaje, partidul de guvernământ, din care face parte și premierul Rishi Sunak, se află mult în spatele laburiștilor, cam cu 20 de procente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE