Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rishi Sunak a convocat alegeri pentru 4 iulie. Partidul conservatorilor premierului britanic riscă să piardă puterea

Conservatorii britanici se află la guvernare de 14 ani, însă riscă să piardă puterea, după ultima decizie a premierului Rishi Sunak. El a convocat alegeri generale pentru data de 4 iulie, mai devreme decât se știa.

Conform sondajelor, opoziția, formată din laburiști, are un scor cu 20% mai bun decât conservatorii.

Rishi Sunak a convocat alegeri pentru 4 iulie

"Acum este momentul ca Marea Britanie să-și aleagă viitorul. În următorele săptămâni, voi lupta pentru fiecare vot, vă voi câștiga încrederea și vă voi dovedi că doar un guvern conservator, condus de mine, nu va risca stabilitatea economică atât de greu câștigată", a spus Rishi Sunak.

El a precizat că scrutinul reprezintă o alegere între stabilitate și necunoscut, iar necunoscutul îl reprezintă liderul laburiștilor Keir Starmer.

Analiștii spun că Rishi Sunak, care a fost bancher și ministru de Finanțe, a luat această decizie motivat de niște succese pe plan economic, cum ar fi reducerea inflației, dar și creșterea alertă a economiei. Acest ritm este cel mai rapid din ultimii trei ani.

Sunak, care este prim-ministru de doi ani, spune că Partidul Laburist va mări taxele dacă va ajunge la putere. De cealaltă parte, laburiștii îi acuză pe conservatori că au gestionat prost economia timp de 14 ani și nu au oferit stabilitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE