Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parlamentarii vor sport la BAC. Educația fizică a fost eliminată din examenul de bacalaureat, în 2010

Sportul ar putea să redevină probă la BAC pentru toți elevii. Potrivit informațiilor Euronews, partidele din opoziție vor depune un amendament, în acest sens, la Legile Educației. Educația fizică nu mai este probă de bacalaureat din 2010.

Oana Țoiu, Deputat USR, Preşedintele Comisiei pentru Sport: Întâmplarea face că și eu am dat BAC-ul, ca probă opțională, la educație fizică. Noi susținem introducerea ca probă opțională. Dar, oricum, trebuie mărit numărul de ore pentru mișcare în școală, fără a încărca foarte mult copiii.

Federația Sportului Școlar şi Universitar susține această propunere. Conform Institutului Național de Statistică, doar 1 din 10 români face sport în timpul liber.

Claudia Georgescu, Director Federația Sportului Școlar și Universitar: Copiilor le este mai la îndemână să se îndrepte către activități mai puțin solicitante. Și din acest considerent avem concurență mare, cel puțin în zona IT-ului.

O altă propunere care va fi dezbătută în Parlament este înființarea unor competiții sportive pentru universitățile din România. Studenții spun că în acest moment organizează competiții din banii lor.

Alexandru Stan, Vicepreședinte Uniunea Studenților din România: Infrastructura din mediul universitar este destul de precară. Având în vedere că noi, Uniunea Studenților din România, venim cu bani de acasă și cu chete făcute de studenți pentru a organiza competiții sportive între noi, între studenți.

Conform statisticilor, România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la obezitate infantilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE