Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinţii primesc zile libere în cazul suspendării cursurilor cu prezenţă fizică

Publicat de: Euronews

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-COV-2, potrivit Agerpres.

Părinții vor beneficia de zile libere pentru a fi alături de copii, în cadrul orelor on-line, atunci când se suspendă activităţile didactice cu prezenţă fizică în şcoli, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Doar unul dintre părinți poate beneficia de aceste libere.

Proiectul de lege a fost adoptat de Plenul Camerei Deputaților. Inițiativa legislativă vine să reglementeze o ordonanță de Guvern care prevede acordarea de zile libere pentru supravegherea copiilor.

Inițiativa se aplică şi părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului neşcolarizat cu handicap grav sau care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere o persoană adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază, potrivit Agerpres.

Aceste prevederi sunt valabile pentru părinţii pentru care ocupația nu permite munca la domiciliu sau telemunca.

„Prevederile se aplică pe perioada stării de alertă şi după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului şcolar 2021 - 2022, fără a se include vacanţele, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică a copiilor în unităţile de învăţământ, unde aceştia sunt înscrişi", prevede actul normativ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE