Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinții care vor să facă singuri dreptate copilului lor la școală nu vor mai avea voie să intre în unitățile de învățământ. Ce spune noua lege

Părinții care vor să facă singuri dreptate copilului lor la școală nu vor mai avea voie să intre în unitățile de învățământ.

Se întâmplă de la începutul anului școlar, potrivit noii legi a învățământului preuniversitar.

”Personalul didactic de predare are dreptul la siguranță în exercitarea actului educațional și nu poate fi perturbat în timpul desfășurării activității didactice“, se arată în Legea 198/2023. 

Profesorii spun că această măsură este benefică, în condițiile în care au existat mai multe cazuri de părinți care au venit și au tranșat singuri conflictul dintre copii în cadrul școlii, adesea tot prin violență și amenințări.

De asemenea, mai sunt cazurile părinților care au venit și au tras la răspundere cadrele didactice pentru notele mici.

Părinții vor putea intra în școli doar dacă au fost programați pentru o discuție cu un cadru didactic, depun o cerere la secretariatul unității de învățămînt sau dacă participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea școlii.

”Prin excepție (...) nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfășurării activității didactice intervenția autorităților care coordonează sistemul național de învățământ și/sau publice, în situațiile în care sănătatea fizică sau psihică a beneficiarilor primari ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, sau în timpul exercițiilor de alarmare pentru situații de urgență”, se mai arată în document.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE