Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcarea interzisă o zi pe săptămână. Programul începe astăzi, în Sectorul 6 din București

Străzile Capitalei sunt pline cu mașini parcate mai mult sau mai puțin legal. Lucrătorii de la salubritate se plâng că peste noapte, din cauza mașinilor parcate, nu pot să curețe șoselele.

Primăria Sectorului 6 începe un program pilot prin care șoferii nu vor mai putea parca pe o porțiune de drum, o zi pe săptămână, tocmai pentru ca echipele de curățenie să-și facă treaba. Inițiativa e lăudată de bucureștenii din zonă, dar au totuși o dilemă: unde vor parca mașina?

Prima bandă, folosită pentru parcare

Într-o Capitală sufocată de mașini, prima bandă este transformată, de cele mai multe ori, în parcare. Și asta devine un obstacol pentru cei care trebuie să curețe străzile.

Sunt unele mașini lăsate de săptămâni sau luni de zile și astfel mașinile și oamenii care fac curat nu își pot face treaba cum trebuie și se adună cantități foarte mari de deșeuri chiar lângă bordură.

Pentru a putea curăța șoselele, autoritățile au gândit un proiect pilot pe cel mai aglomerat bulevard din Sectorul 6, Iuliu Maniu. În fiecare miercuri, timp de patru ore, șoferii nu vor mai putea parca mașinile între Lujerului și intersecția cu Valea Cascadelor.

Unde vor parca oamenii?

Agenți de la Poliția Locală deja au pus un anunț prin care tuturor șoferilor din această zonă li se atrage atenția că, în fiecare miercuri, între 10:00 și 14:00, nu vor mai putea parca în zonă.

Pe lângă mesajele lăsate șoferilor pe parbriz, au fost montate și 150 de indicatoare. Oamenii au fost anunțați, însă rămân cu o întrebare. Unde vor parca?

„Unde să plece atâtea mașini? În spate nu sunt locuri de parcare. Nu, toate sunt ocupate, n-au unde”, spune un șofer.

Mașinile vor fi ridicate

Mașinile care vor rămâne pe bulevard vor fi mutate pe alte locuri de parcare, iar șoferii vor fi obligați să plătească 200 de lei pentru a le recupera. Dacă nu se vor găsi alte locuri libere, mașinile ridicate vor fi duse într-un parc auto. Pentru a le recupera de aici, șoferul trebuie să plătească între 350 și 450 de lei.

În funcție de rezultate, programul pilot va fi extins și pe celelalte străzi din Sectorul 6.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE