Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcarea interzisă o zi pe săptămână. Circa cinci tone de mizerie şi praf, strânse de pe bulevardul Iuliu Maniu

Aproximativ cinci tone de mizerie şi praf au fost strânse de la bordură, de pe bulevardul Iuliu Maniu, în prima zi a programului pilot prin care șoferii nu vor mai putea parca pe o porțiune de drum, o zi pe săptămână, pentru ca echipele de curățenie să-și facă treaba.

Între orele 10,00 - 14,00 s-au adunat circa cinci tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar şi maldăre de praf. S-a măturat mecanizat şi s-a spălat carosabilul, anunţă Primăria Sectorului 6, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Aproape 90% dintre cei care au avut maşinile parcate la bordură le-au mutat. Din 501 maşini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului, susţine sursa citată.

Parcarea interzisă o zi pe săptămână

Parcarea va fi interzisă, câteva ore, în fiecare miercuri, pe segmentul bulevardului Iuliu Maniu dintre Lujerului şi Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulaţie, pentru curăţenie.

Primăria Sectorului 6 reaminteşte că Bucureştiul se află în procedură de infringement în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Mașinile care vor rămâne pe bulevard vor fi mutate pe alte locuri de parcare, iar șoferii vor fi obligați să plătească 200 de lei pentru a le recupera. Dacă nu se vor găsi alte locuri libere, mașinile ridicate vor fi duse într-un parc auto. Pentru a le recupera de aici, șoferul trebuie să plătească între 350 și 450 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE