Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc are, în continuare, probleme de sănătate. El nu și-a putut ține discursul

Papa Francisc se confruntă în continuare cu probleme de sănătate. Suveranul Pontif a participat la audiența generală de miercuri, însă nu și-a putut rosti discursul. La începutul săptămânii, el și-a anulat participarea la conferința ONU pentru climă din Dubai.

Papa Francisc, conducătorul Bisericii Catolice: "Continuăm cu cateheza, dar cum eu nu mă simt bine din cauza acestei gripe și având vocea urâtă, monseniorul Ciampanelli va citi mesajul."

Papa Francisc are probleme de sănătate

Gorgia Meloni, jurnalist Euronews: "După ce un Consiliu al Medicilor i-a spus Papei Francisc să nu întreprindă călătoria apostolică planificată zilele următoare în Dubai, pentru a participa la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, Suveranul Pontif a participat la audiența generală de miercuri. El nu și-a citit discursul. L-a rugat pe unul dintre colaboratorii săi să o facă în locul său și a recunoscut că încă nu și-a revenit după gripa care l-a afectat în ultimele zile și care i-a făcut vocea să fie mai slabă decât de obicei.

Știm, de asemenea, că, deși unele dintre angajamentele sale fuseseră oricum anulate în ultimele zile, Vaticanul a confirmat că starea sa de sănătate era bună, dar staționară. Sâmbăta trecută, Vaticanul a confirmat aceste simptome ușoare, asemănătoare gripei și, în aceeași zi, Suveranul Pontif a fost supus unei radiografii pentru a exclude riscul unor complicații pulmonare, examinare care s-a dovedit negativă. Apoi, duminică, Suveranul Pontif nu a citit rugăciunea Angelus, ca de obicei, de la fereastra cu vedere în Piața Sf. Petru. A făcut-o printr-un link video.

În ultimele luni, Papa a avut mai multe probleme de sănătate. Nu este prima dată când el se confruntă cu probleme respiratorii. În iunie, a avut o operaţie abdominală. Perioada de acum și până la Crăciun este una plină de angajamente pentru Suveranul Pontif, dintre care unele sunt importante."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE