Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu 7.000 de copii din mai multe țări. O fetiță din Palestina l-a întrebat dacă mai sunt șanse de pace

Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu 7.000 de copii din mai multe țări și a ținut un moment de reculegere pentru victimele războiului din Fâșia Gaza.

Suvernul pontif a condamnat antisemitismul, războiul și terorismul într-o întâlnire pe care a avut-o cu rabini din Europa. Deși avea un discurs scris pentru acest moment, acesta a refuzat să-l citească, preferând să vorbească liber cu aceștia.

Rania, o fată din Palestina, în vârstă de 12 ani, l-a întrebat pe Papă dacă ar mai fi șanse de pace, în cazul în care ar începe al Treilea Război Mondial.

Papa Francisc: „Ai pus o întrebare care se referă și la pământul tău, care suferă foarte mult în acest moment. Dacă războiul va exploda?, războiul a explodat deja în întreaga lume, nu doar în Palestina, ci și în Africa de Sud, în Congo, în Myanmar, peste tot în lume”.

„Trebuie să ne gândim un pic și să acționăm pentru pace, să o spunem împreună, vorbind blând: să acționăm pentru pace. Toți, împreună”.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe toți copiii să se roage pentru pace și să transmită un salut.

Papa Francisc: „Această fată pe nume Rania, țara ei este în război și există multă suferință, haideți să facem ceva, să o salutăm pe Rania și pe oamenii din țara ei cu mâinile noastre, în tăcere”.

Apoi, Papa Francisc i-a rugat pe cei prezenți să țină un moment de reculegere pentru copiii căzuți victime în războiul dus de Israel în Fâșia Gaza.

Papa Francisc: „Să ținem un moment de reculegere și să ne gândim la copiii uciși în timpul războiului. Este o nedreptate”.

Papa Francisc a stat de vorbă cu cei mici și a răspuns la întrebările pe care aceștia le pregătiseră, inclusiv despre cât de important e ca toate popoarele lumii să se înțeleagă între ele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE