Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc ar putea avea o întâlnire cu liderul isericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kirill

Papa Francisc ar putea avea o întâlnire cu Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse pe care UE îl acuză că sprijină războiul din Ucraina.

Cei doi s-ar putea vedea față în față la o întâlnire a liderilor religioși din Kazahstan, în septembrie. Papa se va afla în capitala Nur-Sultan, în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, a spus Vaticanul.

Papa plănuise să se întâlnească cu Kirill pe 14 iunie la Ierusalim, dar a anulat acea întâlnire la sfatul diplomaților de la Vatican.

Dacă întâlnirea din septembrie va avea loc, aceasta ar fi abia a doua după ce aceștia s-au întâlnit în Cuba, în 2016. Aceasta din urmă a fost prima întâlnire de acest fel între un papă și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse de la Marea Schismă din 1054.

Declarația Vaticanului care anunța călătoria nu îl menționa pe Kirill. A fost lansat în rusă, italiană și engleză. Kazahismul și rusa sunt cele două limbi oficiale ale țării.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, s-a dezvoltat o ruptură între Vatican și Biserica Ortodoxă Rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE