Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a mers la Veneţia, în prima sa vizită din ultimele şapte luni

Papa Francisc a călătorit la Veneția pentru a vedea pavilionul Sfântului Scaun pentru Bienala de la Veneția din acest an.

Vaticanul a ales să își amplaseze pavilionul în interiorul închisorii de femei din Veneția și, printr-un acord cu Ministerul italian al Justiției, a invitat deținutele să lucreze alături de artiști. Rezultatul este o expoziție multimedia "With My Eyes", care este deschisă publicului doar pe bază de rezervare și în condiții stricte de securitate, potrivit euronews.com.

Salutându-i pe prizonieri, Papa a remarcat: "Să nu uităm că toți avem greșeli de iertat și răni de vindecat, și că putem deveni cu toții vindecători care aduc vindecare, iertați care aduc iertare, renăscuți care aduc renaștere".

După această întâlnire, Francisc s-a îndreptat spre emblematica bazilică Santa Maria della Salute din Veneția pentru a se întâlni cu tinerii.

Vizita lui Francisc, care s-a încheiat înainte de ora prânzului, este o raritate în contextul în care suveranul Pontif în vârstă de 87 de ani, care se confruntă cu probleme de sănătate și de mobilitate care l-au făcut să evite călătoriile în ultimii ani.

Veneția se confruntă cu impactul turismului excesiv și încearcă să găsească o modalitate pentru a limita numărul turiștilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE