Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Papa Francisc a spus cum şi-ar dori să fie oficiată înmormântarea lui, într-o carte cu interviuri acordate corespondentului la Vatican al ziarului spaniol ABC, relatează Ansa, citată de Agerpres.

Suveranul Pontif a spus că va avea un sicriu închis şi nu va fi expus pe catafalc pentru ritualul de înmormântare. Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, care a avut o serie de probleme minore de sănătate în ultima vreme şi care foloseşte un scaun cu rotile, a spus că vrea să fie îngropat "cu demnitate ca orice creştin", potrivit interviurilor publicate în cartea "El Sucesor", scrisă de Javier Martinez-Brocal.

Reamintind înmormântarea predecesorului său, Benedict al XVI-lea, papa Francisc a spus:

"Va fi ultima celebrată astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii şi am eliminat aceasta şi multe altele, pentru că ritualul era prea încărcat", a afirmat el.

Papa vrea să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore

Papa a confirmat că a dat deja instrucţiuni să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, spre deosebire de predecesorii săi, care au fost cu toţii îngropaţi în Bazilica Sfântul Petru.

El a spus că vrea să fie înmormântat într-o camera în care se află candelabrele.

"Acolo e locul, mi-au confirmat că totul este pregătit" a afirmat el.

Papa Francisc a spus că bazilica îi este dragă încă de înainte de a deveni Papă în 2013 și că obişnuia să meargă adesea acolo şi să se roage, când era Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires, înainte de a fi ales, după demisia şocantă a lui Benedict.

La 11 februarie 2013, Benedict şi-a anunţat demisia (în vigoare la 28 februarie 2013), invocând o "lipsă de putere a minţii şi a trupului" ca urmare a vârstei înaintate.

Demisia sa a fost prima a unui Papă de la Grigore al XII-lea în 1415 şi prima la iniţiativa unui Papă de la Celestin al V-lea în 1294.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE