Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa, apel de iubire în orașul lui Romeo și al Julietei

Papa Francisc a lansat un nou apel la pace, într-o vizită pe care a făcut-o la Verona, orașul lui Romeo și al Julietei. Suvernaul Pontif a vorbit despre Shakespeare, autorul celebrei povești de dragoste cu final tragic. În acest context, a lansat un îndemn la iubire și iertare. „Nu vă descurajaţi. Nu deveniţi spectatori ai aşa-ziselor războaie inevitabile”, a transmis Papa Francisc.

Papa a arătat steagul păcii, în culorile curcubeului

Peste 10.000 de oameni a venit să-l salute pe Suveranul Pontif în amfiteatrul roman al orașului iubirii. Papa Francisc a arătat mulțimii entuziaste steagul păcii, în culorile curcubeului.

Papa s-a întâlnit și cu doi activiști din Israel și Palestina, cerându-le să își facă auzită vocea în fața liderilor.

Papa Francisc: „Mărturiile acestor curajoși oameni care construiesc punți între israelieni și palestinieni ne confirmă: sunt tot mai convins că viitorul umanității nu se află doar în mâinile marilor lideri, marilor puteri sau elite. Mai presus de orice, este în mâinile popoarelor.”

Este nevoie de un acord de pace izvorât din realitate, și nu bazat pe ideologii, a fost mesajul său. În cadrul vizitei pastorale din orașul lui Romeo și al Julietei, Papa Francisc s-a mai întâlnit cu tineri și copii, dar și cu preoțimea locală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE