Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Palestinienii se refugiază în școli și spitale, deși nu sunt sigure și nu îi protejează de atacuri

Mii de familii de palestinieni s-au refugiat în școlile și spitalele din Fâșia Gaza, în speranța că vor fi în siguranță. Însă atacul de marți asupra clinicii din orașul vechi Gaza a dovedit că nici acestea nu sunt sigure. Potrivit ONU, acesta este doar unul dintre cele 20 de spitale din nordul Fâșiei, care au primit ordin de evacuare. Însă acest lucru este imposibil, avertizează Națiunile Unite.

Confruntați cu bombardamente continue, mulți civili din Gaza au căutat refugiu la spitale. Însă sentimentul de siguranță a dispărut brusc, după ce sute de oameni au murit în urma exploziei de la spitalul Al-Ahli.     

Numărul victimelor continuă să crească

Corespondentul Euronews, Nebal Hajjo, a ajuns la Spitalul Nasser, de lângă Khan Younis și a văzut cu ochii lui situația de acolo. Atât civilii, cât și personalul trăiesc cu o teamă copleșitoare.

Ibrahim Kodeih, palestinian din Gaza: ”Suntem civili și nu suntem implicați în nicio acțiune militară. De ce trag în noi cu rachete? Aici sunt doar copii, femei și familii.”

Youssef Abu Ati, palestinian din Gaza: ”Mă tem că vor bombarda spitalele. Acest lucru nu are nimic de-a face cu mila și umanitatea. Ei sunt dușmanul. Ce se va întâmpla în continuare? Doar Dumnezeu este cu noi și nimeni altcineva, pentru că suntem palestinieni.”

Issa Al-Najjar, director general adjunct al spitalelor din Gaza: ”Orice spital care nu mai funcționează înseamnă un dezastru pentru noi. Nu știm unde vom trimite răniții. Lucrăm în frică acum după ce am fost vizați.”

Israelul spune că, spre deosebire de Hamas, nu vizează civili, dar numărul de victime, printre care și copii, continuă să crească.  Armata israeliană acuză Jihadul Islamic pentru explozia la spitalul Al-Ahli. Oamenii vor continua însă să se adăpostească în clinici și spitale, care sunt singura lor speranță. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE