Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pakistan: Copii și adulți, blocați într-o telecabină, la 300 de metri deasupra unei râpe

Șapte copii și un adult au rămas blocați într-o telecabină, în Pakistan, atârnând la aproape 300 de metri deasupra unei râpe, după ce un cablu al instalației s-a rupt. Intervenția de salvare a durat mai bine de 15 ore, potrivit Reuters.

Copiii au vârste cuprinse între 10 și 15 ani, iar unul dintre ei a leșinat din cauza căldurii și a fricii, potrivit martorilor.

Telecabina în care copiii și adultul se aflau a rămas blocată, marți, deasupra unei râpe, undeva în nordul Pakistanului. Salvatorii i-au readus pe toți cu picioarele pe pământ, în siguranță, însă au fost 15 ore de calvar, potrivit Reuters, calvar care a început după ce un cablu al instalației s-a rupt.

Operațiunea riscantă s-a încheiat noaptea, asta în contextul în care telecabina a rămas blocată, atârnând precar într-o poziție, dis-de-dimineață, potrivit Reuters.

Impresionat este că până și localnicii s-au implicat în salvarea victimelor.

„A fost o intervenție unică, care a necesitat multă îndemânare”, au declarat autoritățile într-un comunicat.

„Toți copiii au fost salvați și sunt în siguranță”, a declarat premierul interimar Anwaar-ul-Haq Kakar, într-o postare pe X.

 „O muncă de echipă din partea armatei, a departamentelor de salvare, a administrației districtuale, precum și a localnicilor”.

În primă fază, misiunea de salvare a fost îngreunată de vânt, anunțau echipele de salvare. Din momentul în care știrea a luat avânt, toată țara a urmărit cu sufletul la gură operațiunea, așa că mulți dintre cetățeni au vrut să meargă să dea o mână de ajutor. În unele înregistrări video, de pildă, ei se aud cum strigă de bucurie în momentul în care unul dintre copii ajunge în siguranță la ei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE