Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. HeidelbergCement România, unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală

Târgul de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), POLIJobs, care conectează companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți ingineri, a ajuns la cea de-a V-a ediție și va avea loc în perioada 16-17 noiembrie.

60 de companii de top din domeniul ingineriei au pregătit numeroase oportunități de carieră: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau senior level.

Unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România

Printre companiile participante se numără și HeidelbergCement România, unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german Heidelberg Materials.

Care este principala provocare a unui angajator în contextul economic și social actual?

„Pentru noi contextul actual nu a adus modificări majore. În funcție de particularitățile posturilor vacante, o provocare constantă pe care o avem în derularea proceselor noastre de recrutare este aceea de a identifica un pool de candidați care să dețină specializările/calificările necesare ocupării unui anumit post. În ultima perioadă am observat o creștere a volumului de candidaturi primite, cu mențiunea că nu toate prezintă relevanță pentru postul pentru care este depusă candidatura, foarte mulți candidați cu un istoric profesional relevant fiind deschiși către dezvoltare și învățare prin reconversie”, a declarat HeidelbergCement România.

„O altă provocare continuă o constituie recrutarea studenților și proaspăt absolvenților, unde încercăm permanent să integrăm așteptările generațiilor viitoare de potențiali angajați în contextul real al mediului de business. Astfel, de peste 15 ani implementăm programe de dezvoltare pentru aceștia, programe pe care le revizuim și le adaptăm în mod constant pentru a răspunde așteptărilor participanților. De exemplu, anul acesta am observat o creștere a interesului pentru programele de practică și ne mândrim cu faptul că unii dintre practicanți au decis să ducă mai departe experiența alături de noi în cadrul Programului internship. Rezultate foarte frumoase am înregistrat anul acesta și în ceea ce privește recrutarea absolvenților pentru Programul trainee”, a mai declarat HeidelbergCement România.

HeidelbergCement România deține trei fabrici de ciment

HeidelbergCement România deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 18 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase, precum și agregate de carieră și de balastieră și numără aproximativ 1 000 de angajați (ciment, betoane, agregate, transport & logistică, combustibili alternativi).

HeidelbergCement România investește în educație, organizând, în ultimii 11 ani, un concurs de premii profesionale pentru studenții facultăților cu profil tehic și derulează un program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă. De asemenea, compania dezvoltă parteneriate cu facultățile de profil tehnic, organizează stagii de practică și implementează programe Internship și Trainee pentru studenți din ani terminali / absolvenți / masteranzi, contribuind astfel la pregătirea tinerelor generații pentru parcursul profesional viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE