Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parlamentul European acuză FIFA de „corupție generalizată” și cere despăgubiri pentru muncitorii care au avut de suferit în Qatar

Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind drepturile omului în Qatar, prin care cere țării-gazdă a Mondialului de Fotbal și FIFA să despăgubească toate victimele care au avut de suferit în timpul pregătirilor pentru campionat.

În textul adoptat de eurodeputați, FIFA este acuzată de „corupție generalizată, sistemică și adânc înrădăcinată” și se arată că organizarea Campionatului Mondial în Qatar „a afectat grav imaginea și integritatea fotbalului mondial”, asta pentru că țara arabă a câștigat procesul de selecție pentru organizarea Cupei Mondiale FIFA pe fondul unor acuzații credibile de luare de mită și corupție.

Parlamentarii de la Bruxelles deplâng în documentul adoptat moartea și rănirea a mii de muncitori, care au ajutat țara să se pregătească pentru turneu. Presa internațională scrie că 6.500 de lucrători migranți au murit de când Qatarul a fost desemnat gazdă pentru Cupa Mondială, în 2010.

Potrivit ONU, aceasta este cifra tuturor deceselor, nu doar a celor la locul de muncă sau în timpul construirii stadioanelor. Qatarul spune că 37 de decese sunt „legate direct de construcția stadioanelor Cupei Mondiale.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE