Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oscar Pistorius a fost eliberat după aproape nouă ani după gratii

Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat din închisoare, vineri dimineață.

Oscar Pistorius a ispășit aproape nouă ani din cei 13 ani și cinci luni de închisoare la care fusese condamnat pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp. Nefericitul eveniment s-a petrecut de Ziua Îndrăgostiților, în 2013.

Anunțul eliberării din închisoare a fost făcut vineri de Departamentul Serviciilor Corecţionale din Africa de Sud. Fostul campion se află acum acasă.

Pentru moment, departamentul nu a mai oferit alte detalii despre eliberarea lui Oscar Pistorius, care a fost anunțată în jurul orei 8:30, ora locală, scrie Euronews.com.

Pistorius fusese condamnat la 13 ani și cinci luni de închisoare

Campionul paralimpic a fost eliberat de la Centrul de corecție Atteridgeville din capitala Africii de Sud, Pretoria.

Pistorius a ispășit aproape nouă ani din pedeapsa de 13 ani și cinci luni. Cererea pentru eliberare i-a fost aprobată în luna noiembrie.

În Africa de Sud, cei care comit infracțiuni grave sunt eligibili pentru eliberare condiționată după ce ispășesc cel puțin jumătate din pedeapsă.

Fostul campion de 37 de ani va locui inițial la conacul unchiului său din suburbia de lux Waterkloof din Pretoria, unde a stat în timpul procesului pentru omor și unde a fost, de asemenea, ținut în arest la domiciliu între 2015 și 2016.

Mesaj din partea mamei Reevei Steenkamp

În noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, atletul sud-african, acum în vârstă de 37 de ani, şi-a împuşcat mortal partenera, manechinul Reeva Steenkamp (29 de ani), trăgând un glonţ prin uşa băii camerei sale, în reşedinţa sa ultrasecurizată din Pretoria.

June Steenkamp, mama Reevei Steenkamp, a dat, vineri, un comunicat de presă, după ce Oscar Pistorius a ieşit din închisoare.

”S-a făcut dreptate pentru Reeva? A stat Oscar destul în închisoare? Nu poate exista niciodată dreptate dacă persoana iubită nu se va mai întoarce niciodată, şi nicio perioadă de timp petrecută după gratii nu o va aduce pe Reeva înapoi. Noi, cei care am rămas, suntem cei care ispăşesc o condamnare pe viaţă”, a mai spus June Steenkamp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE