Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orlando Bloom dezvăluie că s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală: „Este extrem de important să apelezi la ceilalți, să vorbești cu oamenii”

Acum celebru și iubit de milioane de oameni, actorul Orlando Bloom dezvăluie că în trecut s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală. Totul a început în urma unui accident pe care l-a avut la vârsta de 19 ani. El a vorbit despre experiența sa în cadrul unei campanii inițiate de UNICEF și care are ca scop să încurajeze oamenii să combată stigmatizarea și să vorbească deschis despre sănătatea mintală.

Orlando Bloom: „Când aveam 19 ani am căzut trei etaje, de la o fereastră, și mi-am rupt spatele. Am fost foarte norocos să supraviețuiesc căzăturii. Când eram în spital, în primele patru zile, mi s-a spus că aș putea putea să rămân paralizat.

Aș spune că lunile ce au urmat acelei căzături au fost sumbre. Eram o persoană extrem de activă și m-am simțit brusc foarte restricționat, plus că aveam dureri foarte mari”.

Actorul, care este și ambasador al Bunăvoinței pentru Unicef, a povestit că în urma acestui accident avut de suferit inclusiv din punct de vedere mintal.

Orlando Bloom: „Sănătatea mintală reprezintă o provocare majoră pentru că nu este ceva ce se vede. Este extrem de important să apelezi la ceilalți, să vorbești cu oamenii, să găsești pe cineva cu care poți avea o comunicare care să ducă la o transformare și la o schimbare”.

Potrivit UNICEF, se estimează că, la nivel mondial, peste unu din șapte adolescenți cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani este diagnosticat cu o tulburare mintală. Majoritatea celor 800.000 de persoane care se sinucid anual sunt tineri.

În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani suicidul este a patra cauză de deces.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE