Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opt țări cu vize turistice extinse pentru cetățenii europeni pe care să le vizitați

Europenii sunt norocoși să dețină unele dintre cele mai puternice pașapoarte din lume. Zeci de țări - de la Brazilia la Japonia - au semnat acorduri de scutire de vize cu țările UE, permițând vacanțe fără probleme de până la 90 de zile.

Opt țări oferă cele mai generoase vize turistice pentru cetățenii UE, potrivit Euronews Travel.

8. Fiji

Dacă doriți cu adevărat să scăpați pentru o vreme de stres, mergeți în Fiji, unde cetățenii UE pot sta timp de patru luni. Cunoscut pentru plajele sale imaculate și pentru numeroasele locuri de scufundări, arhipelagul din Pacificul de Sud este locul perfect pentru a vă relaxa.

După ce ați epuizat insulele mari Vanua Levu și Viti Levu, mai sunt încă 300 de explorat cu tubulatura în mână.

7. Armenia

Posesorii de pașapoarte UE pot petrece 180 de zile pe an în Armenia fără viză.

Această țară fără ieșire la mare este o vizită obligatorie pentru pasionații de istorie, care pot explora de la Complexul medieval al mănăstirii Haghpat, inclus pe lista UNESCO, până la Catedrala Zvartnots din secolul al VII-lea.

De asemenea, este plină de peisaje naturale uimitoare, de la pașnicul lac Sevan până la biblicul Munte Ararat. Vinul produs local și coniacul învechit în stejar vă vor potoli setea pe tot parcursul călătoriei.

5-6. Mexic și Panama

Atât Mexicul, cât și Panama oferă cetățenilor UE o viză de 180 de zile, ceea ce înseamnă că într-un an putea vizita ambele țări în aceeași călătorie.

Dacă nu vă limitați la Cancun, orașul cunoscut pentru petrecerile din Mexic, veți fi răsplătit cu ruinele mayașe din Peninsula Yucatán și scena artistică vibrantă din Ciudad de Mexico.

Mergeți spre sud, în Panama, pentru a vă relaxa pe plajele cu nisip alb din Insulele San Blas și pentru a vă plimba cu tiroliana prin jungla luxuriantă din Parcul Național Volcan Baru.

4. Marea Britanie

În ciuda Brexitului, deținătorii de pașapoarte UE pot vizita în continuare Marea Britanie pentru o perioadă extinsă de până la șase luni fără viză.

În această perioadă, vi se permite să participați la întâlniri de afaceri, evenimente și conferințe - ceea ce face din această țară destinația ideală pentru a îmbina munca cu timpul liber.

Orașul Londra vă poate ține ocupat pe toată durata acestei perioade, deși veți avea nevoie de un buget consistent. Când este timpul să economisiți bani, îndreptați-vă spre nord, spre capitale culturale precum Manchester și Liverpool sau faceți o excursie pitorească cu cortul în Lake District sau în Țara Galilor.

3. Canada

Cetățenii UE pot vizita Canada fără viză pentru o perioadă de până la șase luni - tot ce trebuie să faceți este să completați o autorizație electronică de călătorie (eTA), la un cost de 5 euro înainte de călătorie.

Călătorii activi pot face drumeții în Munții Stâncoși canadieni sau pot merge la schi în Whistler. Gurmanzii se pot îndrepta către Toronto, în timp ce iubitorii de muzică vor dori să participe la Festivalul de Jazz din Montreal. Sau, pentru cele mai bune din ambele lumi, mergeți la Vancouver, unde munții, plajele și pădurile înconjoară o metropolă plină de viață.

2. Peru

Cetățenii UE pot rămâne în Peru fără viză timp de 183 de zile. După o vizită obligatorie la Machu Picchu, traseul Inca din Munții Anzi oferă multe altele de explorat.

Există o limită a numărului zilnic de permise de acces la acest traseu, dar, având la dispoziție șase luni, veți avea timp suficient pentru a vă asigura un loc.

Peru nu duce lipsă de obiective turistice pe care să le bifați, de la misticul Munte Curcubeu până la liniștitul Lac Titicaca și maiestuoasa cascadă Gocta.

1.Georgia

Granițele Georgiei sunt deja deschise pentru cetățenii UE. Micuța națiune oferă șederi fără vize de un an pentru aproape 100 de țări, inclusiv pentru cele din UE.

Acest lucru vă oferă suficient timp pentru a face drumeții în Munții Caucaz, presărați cu sate pitorești și turnuri de veghe medievale.

Apoi, faceți o pauză binemeritată pe plajele de pe coasta Mării Negre, înainte de a vă îndrepta spre capitala Tbilisi, unde se ciocnesc arhitectura de basm și depozitele reconvertite la modă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE