Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONG-urile își vor relua activitatea în Afganistan, după ce talibanii au ridicat interdicția femeilor de a lucra

Mai multe grupuri internaționale spun acum că se întorc în Afganistan pentru a administra situația. CARE, Save the Children și Comitetul Internațional de Salvare (IRC) susțin că au primit asigurări din partea oficialilor talibani că femeilor care lucrează în Afganistan li se va permite să își îndeplinească sarcinile, relatează Euronews.com.

Restrângerea libertăților femeilor

În ciuda faptului că au promis că se vor îndepărta de regimul brutal pe care l-au aplicat în timpul primei perioade în care au fost la putere, între 1996 și 2001, talibanii au luat măsuri pentru a restrânge libertățile femeilor de când au preluat controlul asupra țării în august 2021.

Luna trecută, autoritățile talibane au ordonat ca universitățile publice și private să își închidă porțile pentru femei. Câteva zile mai târziu, conducătorii țării au interzis tuturor organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri) naționale și internaționale să angajeze lucrători de sex feminin.

Organizația Save The Children a fost prima care a declarat că își reia unele dintre activități „acolo unde au fost date asigurări de încredere pentru o revenire deplină și sigură la muncă pentru personalul feminin”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE