Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OMV Petrom, datoare cu 120 de milioane de euro la statul român. Șeful ANAF: ”Poate să plătească benevol sau emitem decizia de impunere”

Compania OMV Petrom riscă să fie executată silit din cauza unor erori de calcul care însumează aproximativ 120 de milioane de euro.

Prezent la emisiunea Vocile care Contează, Lucian Heiuș, șeful ANAF a precizat faptul că dacă aceasta nu va plăti benevol va fi emisă decizia de impunere.

OMV are de achitat acești bani pentru contribuția la fondul de tranziție energetică.

”Pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie am descoperit că OMV nu a facut acest calcul corect, a plătit, dar trebuia mai mult, suma este aceasta, OMV poate să plătească benevol sau emitem decizia de impunere, deja e demarat procesul. Marii contribuabili au o armată de specialiști care încearcă să le optimizeze activitatea, dar câteodată întinzi sau treci limita legală.”, a deckarat Lucian Heiuș, pentru Euronews.

De altfel, OMV Petrom a făcut prima majorare de preţuri din 2023, scumpind sâmbătă atât benzina, cât şi motorina cu 5 bani/l. Mişcarea anula ieftinirea operată în urmă cu o săptămână, când compania cu acţionariat austriac a fost nevoită să ieftinească benzina şi mototina în urma unei decizii similare luată de unul dintre concurenţii săi, Lukoil, relatează Profit.ro.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în Ordonanţa prin care acesta a fost implementat în legislaţia autohtonă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE