Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olanda va furniza Ucrainei tehnologie avansată de fabricare a dronelor

Olanda a anunțat că se alătură unei coaliții internaționale de state membre NATO care vor furniza Ucrainei tehnologie avansată de fabricare a dronelor. Anunțul a fost făcut de ministrul olandez al apărării, Kasja Ollongren, informează Reuters.

Dronele kamikaze - parte esențială a strategiilor de război din Ucraina

„Dronele sunt foarte importante în acest război. De aceea, ne alăturăm coaliției state care furnizează drone Ucrainei, împreună cu Letonia, dar și cu alte țări, ca să intensificăm producerea lor, folosind cea mai recentă tehnologie și pentru a oferi exact de ceea ce are nevoie Ucraina ca să se apere de agresiunea rusă”, a precizat oficialul olandez.

Dronele au devenit o parte esențială atât a strategiilor de război ale Ucrainei, cât și ale Rusiei, pentru recunoaștere rapidă a țintelor și precizia cu care sunt lovite acestea, dar și pentru costul lor relativ scăzut.

Ucraina intenționează să producă în 2024 mii de drone cu rază lungă de acțiune

Atât ucrainenii, cât și rușii, folosesc mii de drone de mici dimensiuni și ieftine, ca să efectueze operațiuni de supraveghere pe câmpul de luptă și pentru atacuri-surpriză. Ele se adaugă dronelor kamikaze pfără pilot de dimensiuni mai mari, care pot zbura pe distanțe mai lungi, transportând încărcătură explozivă mai grea.

Ucraina intenționează să producă în 2024 mii de drone cu rază lungă de acțiune capabile de lovituri profunde în teritoriul Rusiei și are deja până la 10 companii care lucrează la producție.

Până acum, Marea Britanie și Olanda au ajutat deja Ucraina să-și construiască flota de drone. Olandezii au trimis autorităților de la Kiev avioanele de luptă F-16, artileria, muniția și sistemele de apărare aeriană. Ministrul olandez al apărării a precizat că țara sa va suplimenta suma de 2 miliarde de euro ajutor financiar pentru Ucraina alocate deja pentru anul 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE