Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olaf Scholz spune că statele UE trebuie să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina: Contribuţiile nu sunt încă suficient de mari

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat miercuri un apel către ţările membre ale Uniunii Europene să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse care continuă, relatează dpa.

"Contribuţiile pe care statele europene le-au alocat până acum pentru 2024 nu sunt încă suficient de mari", a declarat Scholz într-un interviu acordat ziarului Die Zeit. "Europa trebuie să discute cu ce poate contribui fiecare ţară, astfel încât sa ne putem spori semnificativ sprijinul", a afirmat el.

Scholz spune că Ucraina trebuie să poată să-și apere teritoriul

Ucraina trebuie să poată să-şi apere teritoriul, a spus Scholz, "şi ea nu trebuie să eşueze din cauza lipsei de apărare aeriană, artilerie, tancuri sau muniţie".

"Este convingerea mea fermă că Europa trebuie să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în apărarea propriei ţări", a declarat el pentru ziar.

Scholz a deplâns faptul că Germania s-a confruntat frecvent cu critici din partea altor ţări membre ale Uniunii Europene în legătura cu sprijinul acordat Ucrainei, în pofida faptului că a oferit un ajutor important pentru această ţară.

"Mă irită destul de mult faptul că trebuie să mă confrunt constant cu critici şi în Germania că guvernul face prea puţin şi este prea ezitant. Cu toate acestea, facem mai mult decât celelalte state membre ale UE, mult mai mult", a afirmat Scholz. "De aceea, în prezent, vorbesc mult la telefon cu omologi ai mei şi le cer să facă mai mult" pentru Ucraina, a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE