Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

NATO a semnat un contract de 1,1 miliarde de euro pentru achiziția de obuze. O parte vor ajunge în Ucraina

Publicat de: Euronews

NATO a semnat un contract de 1,1 miliarde de euro pentru achiziţia de muniţie de artilerie de 155 mm, a informat marţi Alianţa, o parte dintre obuze urmând să fie furnizate Ucrainei, care se plânge că muniţia insuficientă pune piedici eforturilor sale de război, transmite Reuters.

'Războiul din Ucraina a devenit o bătălie de muniţii', a spus secretarul general Jens Stoltenberg, după ceremonia de semnare la sediul NATO din Bruxelles.

În jur de 220.000 de obuze de artilerie vor fi achiziționate

NATO a încheiat contractul în numele câtorva state din Alianţă care fie vor transfera obuzele Ucrainei, fie le vor folosi pentru a-şi completa stocurile epuizate. Achiziţia en-gros asigură preţuri mai mici.

Prin acest contract vor fi achiziţionate probabil în jur de 220.000 de obuze de artilerie, primele livrări fiind aşteptate la sfârşitul lui 2025, a indicat un oficial NATO pentru Reuters.

Muniţiile vor fi furnizate de producătorii de armament Nexter din Franţa şi Junghans din Germania, potrivit unei surse din industrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE