Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul Olaf Scholz, criticat pentru livrarea prea lentă de arme către Ucraina. Cum a reacționat acesta?

Cancelarul german, Olaf Scholz a respins luni criticile conform cărora Germania este prea lentă în livrările de armament greu către Ucraina, relatează Agerpres. Acesta a declarat că toate armele vor fi livrate, doar că procesul întârzie deoarece armele sunt grele, iar forţele ucrainene trebuie să fie instruite pentru a le putea folosi.

„Vom livra toate armele pe care le-am aprobat”, a spus Scholz, adăugând că „Este vorba de echipament foarte greu. Trebuie să poţi să îl foloseşti, trebuie să fii antrenat pentru asta” a declarat Scholz. Acesta a precizat că există soldaţi ucraineni care sunt în prezent instruiţi, în Germania, în acest scop.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a făcut apel din nou, luni, la Berlin să accelereze livrarea de arme. „Este dezamăgitor că livrările de arme din Germania ajung extrem de lent”, a spus el, pentru DPA.

Între timp, Scholz a refuzat să confirme relatările conform cărora ar urma să se deplaseze joi la Kiev, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de premierul italian Mario Draghi.

Și președintele României, Klaus Iohannis ia în calcul o vizită în Ucraina, potrivit unor surse oficiale. Șeful statului ar putea merge în țara vecină, împreună cu președintele Franței, cancelarul german și cu premierul italian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE