Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un ofițer de la SRI a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, în timp ce primea mită 2.500 de euro de la o persoană, ca să o scape de probe într-o investigație. Ofițerul este acuzat de trafic de influență și a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit procurorilor anticorupție totul a început în data de la 9 august, când bărbatul, ofițer în cadrul Serviciului Român de informații din direcția regională Dobrogea ar fi cerut unei persoane martor în acest dosar suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influențe asupra unui funcționari din instituție pe care ar putea să-i determine să nu-și îndeplinească un act ce intra în atribuțiile acestora și care ar fi vizat persoana ce urma să dea suma de bani.

Zece zile mai târziu procurorii anticorupție l-au prins în flagrant pe ofițer în momentul în care primea suma de 2.500 de euro. Acum bărbatul este cercetat pentru trafic de influență și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care are de respectat o serie de obligații: trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat și nu are voie să ia legătura cu nicio persoană implicată în dosar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE