Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ofițer bulgar arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un ofițer de poliţie de rang înalt de la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate din Bulgaria a fost arestat sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei, informează Agerpres.

Presa bulgară a informat la primele ore ale dimineţii despre o amplă acţiune a poliţiei cu percheziţii la respectiva direcţie care funcţionează în cadrul Ministerului de Interne. Mai mulţi agenţi au fost interogaţi în cadrul operaţiunii, care a fost extinsă către serviciul naţional de contraspionaj.

Suspectul, arestat în timp ce se afla la locul de muncă, ar fi furnizat cu regularitate informaţii confidenţiale unui diplomat rus care a fost expulzat recent din Bulgaria. Direcţia în cadrul căreia activa poliţistul se ocupă cu combaterea şi investigarea delictelor cibernetice, care cuprind, pe lângă pirateria informatică şi dezinformarea, ştirile false şi diferitele tipuri de propagandă pe internet.

După ce Rusia a atacat Ucraina în februarie 2022, Bulgaria a expulzat până în prezent peste 80 de diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. În plus, guvernul bulgar, condus de premierul pro-occidental Nikolai Denkov, a dispus în septembrie expulzarea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse de la Sofia, arhimandritul Vasian, şi a doi preoţi belaruşi din aceeaşi biserică, motivând că aceştia reprezentau o ameninţare pentru securitatea naţională a Bulgariei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE