Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ochelarii cu realitate augmentată ar putea schimba viețile a 430 de milioane de oameni din lume care nu aud. Cuvintele rostite de interlocutor apar în fața ochilor, exact ca o subtitrare în timp real.

Ochelarii au un microfon care captează conversațiile, iar transcrierea lor este afișată în interiorul lentilelor. Pentru prima dată, oamenii nu mai trebuie să citească pe buze ce le spun ceilalți.

Josh Feldman, persoană cu deficiențe de auz: Să porți o conversație fără să te uiți la persoana cu care vorbești este wow. Este un moment care îți schimbă viața.

Compania din spatele acestei soluții este un start-up înființat în luna mai. A folosit tehnologii deja existente: ochelarii de realitate augmentată și transcrierea audio, cu ajutorul asistenților inteligenți Alexa și Siri.

Dan Scarfe, Fondator și CEO companie: Am pornit la drum cu un produs minim util. Este reperul nostru în acest moment și nu vrem să lăsăm perfecțiunea să fie dușmanul nostru. Va deveni din ce în ce mai bine în următoarele săptămâni, în lunile următoare.

Ochelarii inteligenți au și unele limite

E nevoie de liniște în jur, ca aplicația să poată să înțeleagă conversațiile, atunci când oamenii vorbesc unii peste alții.

Teri Devine, director fundație persoane cu deficiențe: Dacă cineva poartă mască, este foarte dificil pentru o persoană surdă sau cu deficiențe de auz, deoarece se bazează pe citirea buzelor într-o anumită măsură pentru a auzi ce a spus.

Ochelarii funcționează cu ajutorul telefoanelor Android și pot citi inclusiv conversațiile de pe telefon, atunci când acesta este în buzunar. Ochelarii costă 400 de dolari și în curând vor fi disponibili în nouă limbi. Producătorul nu a anunțat dacă, printre acestea, va fi și româna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE